Ekonomi

Türk ve Afrikalı işadamları bir araya gelecek

Tüm dünyanın hedef pazarı haline gelen Afrika’nın güçlü ve güvenilir iş adamları ve iş kadınlarıyla ikili görüşme fırsatının yakalanacağı “Türkiye-Afrika İhracatçı İşbirliği Lansmanı”nın ilki 4 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek. tutulmuş.

Türkiye Afrika İhracatçı Birlikleri (TURCAF) Başkanı Muhammet Ali Aras, “Türk Afrika İhracatçılar Platformu, Türk üreticilerin Afrika kıtasına güvenilir ve kolay ihracat yapmasıyla ilgili bir süreçte kuruldu. Lansmandaki asıl amacımız, bu konuyu daha da detaylandırmaktı.” sistemi kurmak ve Afrika kıtasındaki firmalarımızın bilinirliğini artırmak, firmalarımızın Afrika’ya nasıl ihracat yapacağına ilişkin süreçleri anlatmak” dedi.

Türkiye ile Afrika arasında ihracatın öneminin artmasıyla birlikte, tüm dünyada hedef pazar haline gelen Afrika’nın güçlü ve saygın iş adamları ve iş kadınları ile ikili görüşme imkânının buluştuğu “Türkiye – Afrika İhracatçı İşbirliği Lansmanı”nın ilki gerçekleşti. 4 Eylül’de TURCAF tarafından gerçekleştirilecek. Pazartesi günü İstanbul Topkapı’da yapılacak. 600’den fazla iş adamı ve iş kadınının bir toplantıya gelmesinin planlandığı lansmanda, Türkiye Afrika İhracatçılar Birliği Lideri Muhammet Ali Aras, üreticilerin Afrika pazarına girerken nasıl kolaylıklar sağlayacağını anlatacak.

TURCAF’ın geliştirdiği yeni nesil ihracat sistemi, Türkiye’nin yenilikçi iş adamı ve iş kadınları ile Afrika’nın yeni çağa ayak uyduran iş adamlarını ve iş kadınlarını inanç dolu bir ortamda buluşturmayı amaçlayan lansman töreninde tanıtılacak. e-ihracat sayesinde son.

Aras, “Türk Afrika İhracatçılar Platformu, Türkiye’deki üreticilerin Afrika kıtasına güvenilir ve kolay bir şekilde ihracat yapmasıyla ilgili bir süreçte kuruldu. Bizim 10 yıllık bir tecrübemiz var, bu tecrübeden yola çıkarak ‘Bizimki nasıl olur?’ dedik. Afrika kıtasında üreticiler burada güvenle ihracat yapıyor mu?Ekibimiz ile birlikte çalışarak Türk Afrika İhracatçılar Platformu’nu kurduk.Ana sistemimiz iki bölümden oluşuyor, birinci bölüm e-ihracat dediğimiz dijital platform.İkinci bölüm ise; klasik pazarlama. Bir üretici bize geldiğinde ‘Afrika kıtasına ürünlerim var. ‘İhracat yapmayı, reklam yapmayı bilmiyorum’ diyen kişiyi alıp dijital platformumuza yüklüyoruz. Ayrıca ‘Ürünümü sattım, lojistik ve gümrüklemeyi nasıl yapacağımı bilmiyorum?’ Diyenler için sistemimiz üzerinden lojistik teklifi alabilir, gümrükleme konusunda yardım alabilirler.Bizim klasik pazarlama tarafımız da var.Firma bize geldiği andan itibaren 12 saniyelik görselini ulusal haberlerde yayınlıyoruz. Afrika’da yerel dillerde kanallar var. 5 sektörde yayınlanmış dergilerimiz de var. Mesela şirket profilinizi dergiye koyuyoruz, oradaki satış elemanlarımız müşterimizin kapısını çalıyor ve doğrudan dergiden çıkıyor” dedi.

Aras, “TURCAF yapma amaçlarımızdan biri de üreticilerimizin Afrika’ya kolay ve rahat bir şekilde ihracat yapmasıyla ilgili. Platformumuzun lansmanı 4 Eylül’de gerçekleşecek. Ayrıca 300’ün üzerinde üreticimiz de olacak. Afrika kıtasından da alıcılarımız var.Lansmandaki asıl amacımız sistemi daha detaylı detaylandırmak, Afrika kıtasındaki firmalarımızın bilinirliğini arttırmak, firmalarımızın Afrika’ya nasıl ihracat yapacağına dair süreçleri anlatmak. Her şubeden 3 firma. Mesela üç seramikçi bize gelince onları kabul ediyoruz, dördüncüsü gelince bir sonraki yılı bekliyoruz. Çünkü üç firmayı işe alıyoruz ki herkes ihracat yapsın. 4 Eylül’den sonra Bize gelen firmalarla ilgili yapacağımız aksiyon süreçleri olacak. Süreç bizi bekliyor” dedi.

Aras, “Afrika’nın nüfusu 1,2 milyar. Yani alıcı potansiyeline baktığımızda bunların sayısını saymak mümkün değil. Çünkü çok büyük bir nüfus, çok büyük bir alıcı anlamına geliyor. Tamamen Türkiye’den çalışsak bile” dedi. Afrika, Afrika kıtasını doyurmaya yetmeyecek, Belçika ile entegrasyonları var, yani ‘biz onları istemiyoruz’ diyorlar, bu yüzden burada bir çıkış yolu arayıp Türkiye’yi seçecekler, yani Türkiye. alıcılarla sorun yaşamayacağız. Satıcı tarafında da pek çok şirketimiz yavaş yavaş oluşmaya başladı, daha önce de oluşmaya başladı. Çalıştığımız sektörler vardı. Bu yıl hedefimiz 300 firma, yüzde 99’u da var. Afrika’ya 300 firma ihracat yapıyor” dedi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu