Torta susanna tarifi! MasterChef Torta susanna nasıl yapılır?
İtalyan mutfağını sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif olan Torta Susanna, ağızda eriyen kıvamıyla özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki Torta Susanna nasıl yapılır? torta susanna nedir? Torta susanna nasıl yapılır, torta susanna yapılırken nelere dikkat edilmelidir? MasterChef’te Torta susanna yapıldı, klasik Torta susanna evde yapıldı! İşte en güzel Torta susanna!
TORTA SUSANNA TARİFİ!
İÇİNDEKİLER
Taban için:
• 1 porsiyon kurabiye hamuru
• 500 gr ricotta
• 120 gr toz şeker
• 120 gr yumurta sarısı
• 1/2 vanilya çubuğu
• 40 gr patates nişastası
Ganaj için:
• 140 gr bitter çikolata
• 140 gr taze krema
• 1 topuz tereyağı
• 20 gr sıvı bal
Hamuru buzdolabında bir saat dinlendirdikten sonra hamuru 5 mm kalınlığında açın ve 22 cm çapındaki tereyağlı kelepçeli kalıbın tabanını pişirme kağıdıyla kaplayın. Tabanı çatalın uçlarıyla delin ve dolgu üzerinde çalışırken buzdolabına koyun.
Bir kapta ricotta’yı şekerle pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar krema haline getirin, ardından yumurta sarısını, vanilya tohumlarını ve elenmiş nişastayı ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir krem almalısınız.
Kısa hamurlu hamur işi kabuğuna dökün ve önceden ısıtılmış 170° fırında 45 dakika veya altın rengi kahverengi olana kadar pişirin. Fırından çıkarıp tamamen soğumasını bekledikten sonra 1 saat buzdolabında dinlendirin. Bu arada ganajı hazırlayın: Bir tencerede kremayı tereyağı ve bal ile birleştirin. Kaynayıp kaba doğrayıp bir kaseye koyduğunuz bitter çikolatanın üzerine dökün. 2 dakika dinlendirdikten sonra, karışım pürüzsüz ve kadifemsi bir kıvama gelinceye kadar çırpma teli ile karıştırın.
Soğumaya bırakın ve pastanın üzerine dökün, kremanın kenarlara doğal bir şekilde yayılmasını sağlamak için dikkatlice çevirin. Servis yapmadan önce Susanna pastasını 3 saat buzdolabına koyun.